Vår historia

Vår historia

Vi på Saturnus i Malmö har sysslat med glöggtillverkning sedan 1893, vilket gör oss till Sveriges inte enbart äldsta utan även största tillverkare av vår älskade vinterdryck. Flera miljoner liter glögg lämnar varje år vår fabrik för att skapa stämning vid hundratusentals glödande brasor, dignande julbord och mysiga After Ski. Visste du förresten att själva ordet glögg har sina rötter i verbet glödga, som ju betyder just ”att värma upp”. Nu vet du!

Att vara äldst och störst betyder inte att man kan luta sig tillbaka och vila på sina lagrar. Tvärtom. Man måste hela tiden befinna sig i framkant, vara innovativ och skapa nya attraktiva produkter. Utan att vilja skryta alltför mycket vågar jag påstå att vi på Saturnus har varit duktiga på det. I vårt sortiment finns flera lyckade exempel på detta. Nya blandningar som fallit också de yngre konsumenterna i smaken. Ett framgångsrikt samarbete med uppskattade mat & dryckesprofilen Edward Blom. Ekologiska och alkoholfria alternativ som vunnit gott gehör i vida kretsar. Vi är dessutom enormt glada över vårt engagemang i välgörenhetsorganisationen Världens Barn, där en krona per såld flaska av vår storsäljare God Jul Glögg går till deras verksamhet. Hittills har detta resulterat i att vi kunna bidra med totalt närmare fem miljoner kronor. Tack för att du hjälper oss med detta behjärtansvärda stöd.

SUPERFRUKTNYHET!

2019:s största glöggnyhet heter Superfruktglögg. Som namnet antyder en fruktig smak i en blandning bestående av antioxidantrika superjuicer granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia.

Saturnus fortsätter driva den svenska glöggmarknaden och fortsätter erbjuda tradition och nytänkande för alla smaker.

Vi ser fram emot att få värma hela Sverige ännu en förhoppningsvis lagom kylig vinter.