Syrliga hallonremmar

Syrliga Hallonremmar

1 peoples

Ingredienser

  • 20 g 059frysta hallon
  • 1 st 015gelatinblad
  • 0.15 dl 011strösocker
  • 0.05 dl 012vit sirap
  • 0.15 dl vatten

GARNERING

  • 0.15 dl 011strösocker
  • . 1 st 054lime
  • 009citronsyra

Instruktioner

Gör såhär:

  • Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.
    Tina hallon och passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl hallonpuré.
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull. Låt koka i 5-6 minuter, ta av kastrullen från värmen.
    Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
    Tillsätt citronsyra och rör om. Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett.
    Låt stelna i rumstemperatur i minst 2 timmar.
    Skär ut ca 2 cm breda remmar med en vass kniv. Blanda strösocker, citronsyra och skal från ekologisk från en ekologisklime.
    Vänd hallonremmarna sockerblandningen. Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur

Passande glögg