Glöggpannacotta

Glöggpannacotta

En kryddig pannacotta som bjuder på klassiska julsmaker i ny tappning.
1 peoples

Ingredienser

  • 0.15 dl 036vispgrädde
  • 0.075 dl 011strösocker
  • 0,25 st 016kanelstång/stänger
  • . liten bit 018stjärnanis
  • 1/4 st 017vaniljstång/stänger
  • 0,25 st 015gelatinblad
  • 0.3 dl 037turkisk yoghurt
  • 30 cl 080glögg
  • 0.08 dl 011strösocker
  • 10 cl 058lingon

Instruktioner

Gör såhär:

  • Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull.
    Ta från värmen och låt det dra 5 min.
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden.
    Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och yoghurt.
    Häll upp i små glas. Ställ i kyl minst 3 tim. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min.
    Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.

Passande glögg